Activiteiten

Kerstdiner 22-12-2023
De kerstvakantie staat voor de deur en het jaar 2023 moet goed afgesloten worden, tijd voor het jaarlijkse kerstdiner. Drie chefs staan de hele dag te zwoegen in de keuken om voor de mannen van Pegasus een 12-gangendiner neer te zetten, elk met een bijpassend wijntje. Dit jaar was het thema: waar rook is, is vuur. De chefs hebben hierom elk gerecht in thema geplaatst, alleen zijn de laatste paar gerechten voor de meeste in de late uurtjes vergeten. Gelukkig hebben we de foto’s nog.

VVVtjes Cantus
16-12-2023

Met het 7e lustrum was er ook een grote motivatie om als kleinere lustrumactiviteit een cantus neer te zetten. Wat is dan ook leuker dan om je eigen vvv’tjes mee te nemen en te laten zien waarom je nou zoveel tijd doorbrengt met dat dispuut van je. Met Mr Baudet als zangmeester, Mr Wilders als cantus leider en Mr Rutte als straffen meester zijn de stellingen met de daarbij behorende straffen door de tweede kamer gevlogen.

The Ragnarok
15-12-2023

Gebrul, gebral en een heleboel gebras. Een uitstekend uitstapje om de nieuwe paardjes uit te testen. Uitslag: Onze Tobert is Braskampioen 2023!

OM Cantus 17-12-2022 Als je Pegasus zegt, zeg je cantus en als je cantus zegt, zeg je Pegasuscantus. Er is iets dat de mannen van pegasus onafscheidelijk maakt van cantussen. We overdrijven niet als we zeggen dat als je reünist wordt bij ons, je minimaal 30 cantussen hebt meegemaakt. Wat wil je dan nog meer als reünist, dan er nog een cantus bij op te tellen. Daarom introduceerden we dit jaar de Oude Mannen Cantus waar jong en oud Pegasus samen zijn gekomen om geleid te worden door een praesidium zoals vroeger.

Skwuash sauna 16-12-2022 Eén van de meest mooie tradities die ons dispuut rijk is, is dat wij gezamenlijk ons eerst in het zweet werken op de Skwuashbaan. Om vervolgens uit te rusten in de sauna. Na een paar geslaagde ballen, ging Onno nu voor het tweede jaar er met de titel vandoor. In de sauna hebben we de gemiddelde leeftijd even goed naar beneden gehaald en werd de dag afgesloten met een plaatselijk dinertje.

Dispuutsweekend 21-07-2022 Wie had gedacht dat de Flixbus een stuk dragelijker zou zijn met een halve liter in je klauwen en de mannen van Pegasus op de achterbank. Deze groen oranje schuit bracht ons afgelopen zomer dan ook naar het land van de bratwurst en waar ze bier in literblikken verkopen. Technobunkers, gaybars en natuurlijk ook het pandaverblijf in de Zoo konden niet ontbreken om het dispuutsweekend compleet te maken.

Lustrumgala 16-07-2022 Op de laatste dag van de lustrumweek stond het Lustumgala op de planning. Na vele sportieve activiteiten was het tijd om ons rokkostuum weer uit de kast te halen. Verkleed als pinguin stapten wij samen met onze dates de bus in om vervolgens bij een mooie boerderij uit te stappen, waar wij de gehele avond gedineerd en gefeest hebben. Een mooie afsluiting van de lustrumweek!

Zeilweekend 8-7-2022 Het recept voor een goed zeilweekend met Pegasus is niet zo heel complex. Wind, asociaal grote zeilboten, tot ergernis van de oudere leden een speedboot en het allerbelangrijkste is toch wel een auto vol met sterke drank uit Duitsland. Voor deze cocktail aan ingrediënten zijn we ook dit jaar weer helemaal afgereisd naar het oh zo mooie Friesland.

Chapeau 12-05-2022 In het verenigingsjaar 2021-2022 vierde a.s.v. SSRE zijn dertiende lustrum waar er tijdens de lustrumweek een lustrumfestival niet kon ontbreken. Omringd door de dames van DV Fatale hebben we ons voor dit festijn weer in ons sexy tenue de ville gehesen om ons in het Henri Dunantpark weer vreselijk te misdragen. Het was van uiterste noodzaak het door de hitte uitgezweete vocht weer net zo snel aan te vullen met gerstewater om uitdroging te voorkomen. Dankzij dit alles genoten wij een optimale lustrum chikwue dag!

BroZuDag 30-04-2022 Het leven in het mooie Eindhoven is voor vele familieleden van een Pegasist niet bekend. Om die reden hebben wij onze broertjes en zusjes uitgenodigd om gezellig een dag met het Dispuut mee te lopen. We begonnen de dag met sportief te waterskiën, waarna de dag werd vervolgt met een rally. De dag moest natuurlijk worden afgesloten met een cantus!

Champoepel Cantus 28-04-2022 Na een succesvolle verjaardag van Willy leek het ons een heel goed idee om ook de dag na Koningsdag nog een klein flesje champagne, of ja, de goedkoopste cava, open te slaan met de lieftallige dames van Missdaad. Vanzelfsprekend in de vorm van een cantus, want als je dan toch de verjaardag van onze koning dubbel gaat vieren, kan je het maar beter goed doen.

Afstudeerpresentaties 22-04-2022 Onze geliefde Aaron en Norbert, aka Waluigi en Luigi, zijn na jaren vol genot en plezier aangekomen bij het einde van hun studententijd en het begin van hun sombere, burgerlijke arbeidsleven. Voor ze deze droevige periode konden beginnen heeft het dispuut hun laten terugblikken op al die mooie momenten voor al hun familie, vrienden en vriendinnen door middel van hun presentatie. Nadat ze waren onterfd, uitgescholden en nu ook weer single waren, hebben ze nog een laatste keer een fantastisch feest weten neer te zetten in Mario thema, waar naderhand zelfs daadwerkelijk loodgieters nodig waren.

Magistratuursweekend 18-02-2022 Na een mooi weekend in de schone vlaamse heuvels hebben we een poging gewaagd om weer met zijn allen in de stromende regen naast een kampvuur te zitten. Toen dit niet lukte hebben we moddergevecht mogen aanschouwen van onze blauwe boys, wat er vast heel geil uit had gezien als ze vrouw waren en 10 kilo lichter. Desondanks hebben we de overige dagen elkaar van de berg af mogen gooien, elkaar neer mogen knallen en afgesloten met een grandioos eindfeest in de stortregen.

Skwuash Sauna 17-12-2021 Alhoewel Het Dispuut Pegasis vaak in de kroeg te vinden is, hebben haar leden af en toe een andere plek nodig om hun fanatisme te kunnen laten zien. De Skwuashbaan is de ideale plek voor een Pegasist om te laten zien wat hij op sportief vlak in huis heeft. Jaarlijks brandt deze strijd los en dit gaat meestal niet zonder slag of stoot. Dit jaar werd er een nieuwe winnaar bekroond die zichzelf aankomende jaar de beste Skwuasher van het Dispuut mag noemen. Gefeliciteerd Onno!

OA2 04-10-2021 Een avond in stijl en vol klasse genieten van een luxe drie gangen diner onder het genot van goedkope wijn en whiskey die niemand aanraakt. Na een zenuwslopende paar poker potten, roulette, blackjack en schaken is de welverdiende sigaar aangestoken en de champagnefles gesabreerd en geschonken. Het was wederom een avond waar menig Lid en noviet zijn gokverslaving weer heeft weten te voeden.

OA1 27-09-2021 Bier drinken en liedjes zingen, dit klinkt als een vrij rare combinatie voor elk beginnend lid van SSRE. Niet wetende wat er te wachten staat, worden de verhalen weer groots waar gemaakt. De eerste open activiteit die Het Dispuut Pegasus ook dit jaar organiseerde was de OA cantus. Drie oudere, ervaren en intimiderende leden leiden de sjaars door hun eerste cantus heen. Het bier wordt geschonken in overvloed en de ene straf is nog mooier dan de ander. Na een eerste geweldige cantus, is de lat hoog gelegd voor de cantussen die de sjaars, hopelijk, in hun studententijd nog mogen beleven.

Zeilweekend 02-07-2021 Het einde van het universitaire jaar wordt altijd afgerond met een weekend lang flaneren op een bootje met een mast, waarvan het zeil geen seconde wordt gebruikt. Dit dobberen op bootjes vindt plaats op de plassen van Friesland waarbij begonnen wordt in het plaatsje Heeg. Op het Heeger Eiland legt men zijn slaapgerei klaar om vervolgens in Heeg zelf een avond te feesten. De dag daarna werd de kater al snel ingeruild door verbranden koppies en kon in de avond de bbc met enkele reünisten van het Dispuut plaatsvinden. Een kroeg in het plaatsje Joure was de eindlocatie van het weekend waarna in de ochtend moe en verstrooid de reis naar Eindhoven terug werd gemaakt.

ULV 13-05-2021 Het Us Leef Vruike, ook wel ULV genoemd, wordt gezien als één van de vetste toernooien gedurende het hele jaar. Echter, dit jaar bleek het toernooi wegens corona niet meer door te kunnen gaan. Om de pret niet te bedrukken zijn wij dit weekend toch naar Maastricht afgereisd om samen met de dames van Adelphi het weekend onvergetelijk te maken. Normaliter zou een borrel maar 1 dag zijn, maar om groots uit te pakken zijn wij 3 dagen lang in Maastricht gebleven. De ULV taferelen werden ook hier ook nagebootst en groten getale bier werd vakkundig naar binnen gegoten.

Tekwuila Cantus 18-04-2021 Met een cantus ben je bij Pegasus aan het goede adres, voeg daar tekwuila aan toe en dit leidt tot niet alleen een geweldige avond maar krijg je ook nog de mooie dansjes van de dames van Lalyta te zien. Zoals het al jaren een traditie is, vond ook dit jaar de felbegeerde Tekwuila cantus plaats. Liederenboekjes open, tekwuila erin en de kater denken we later pas over na.

Beaujolais 11-01-2021 Beaujolais wijn is rood, aan uiensoep verbrand je je bek. Flessen zijn weer achterover gekanteld, dat was niet zo gek. Dit keer op huis, en niet in de kroeg. Je weet toch niet meer waar je bent, en we hadden wijn genoeg. Een snor op je gezicht, een traditie, onbetwist en net als mijn geheugen, de volgende dag weer uitgewist.

Open Activiteiten 19-11-2020 De deur vliegt open, een Pegasist begroet je met een elleboogstoot en laat je binnen. Je ziet een mooie, volledig gedekte tafel en gaat zitten. Wat volgt zijn de drie best bereidde gangen die je ooit hebt gegeten. Na het eten begint de activiteit. Verdeeld over vijf huizen strijd je doormiddel van het voltooien van lijst van 89 (‘Vo) uiteenlopende opdrachten voor de titel: Huisje 1. Na een pubkwis begint het moment waar iedereen heel de avond naartoe heeft geleefd: De Prijsuitreiking. Met trillende handjes en zweet op het voorhoofd, misschien door de spanning, misschien was het de alcohol, wacht je op de verlossende woorden van de Pegasist: “Meedoen is belangrijker dan winnen”. Ondanks dit weet jij toch zeker: Wij zijn huisje 1! Iedereen leefde nog brak en gelukkig

Dies Diner 14-09-2020 Op een zwoele nazomer dag, medio september, was het weer tijd voor het jaarlijkse Dies diner. Zonder verwachting dat dit überhaupt nog door zou kunnen gaan, bleken we toch neer te kunnen strijken in de zandbak van het zuiden: De Stadsoase. Dit keer geen driedelig pak, maar felgekleurde hemden. Deze zomerse variant bleek toch niet onder te doen voor voorgaande jaren en iedereen was blij na lange tijd weer herenigd te zijn. De wijn vloeide weer rijkelijk en de avond werd afgesloten met vele gouden kletsers in de Sgt. Peppers op Stratum.

Borrel Cumbonadea 16-01-2020 Om de heftige man/vrouw verhouding in Eindhoven te compenseren borrelen wij als Dispuut zo nu en dan met vrouwenclubjes van buiten de stad. Deze keer waren we met de dolenthousiaste vrouwen van Cumbonadea. Deze meiden uit Maastricht lieten ons zien dat het hebben van een tentamenweek een laf excuus is om niet te borrelen. Dit kwam voornamelijk door de merkwaardige fles witte Jenever, welke aan ons werd geschonken. Wat er precies in de jenever zat was een groot raadsel. Het zorgde in ieder geval voor uitgebreide katers op de volgende dag, maar dat was het zeker waard!

Afstudeerfeest Pablo, Rolf & Peck 10-01-2020 Aan een mooie studententijd komt helaas ook een einde, maar niet onopgemerkt. Hiertegenover staat magistraal afstudeerfeest. Deze keer gegeven door oud-leden; Jerry, Arne en Felix. Wat wij als dispuut hiervoor terug doen is het geven van een afstudeerpresentatie. Hierbij worden alle gouden momenten van deze mooie pikkenbazen op een directe manier gepresenteerd aan het oude lid en zijn familie. Na deze presentatie werden er nog vele biertjes benuttigd en kon er geconcludeerd worden dat deze mooie mannen een waardig afscheid hebben genomen.

Nieuwjaarsdiner 06-01-2020 Het nieuwe jaar wordt traditiegetrouw ingeluid met een blind date diner. Vergezeld door van tevoren nog onbekende dames genieten we van een heerlijk diner, begeleidt door de nodige alcoholische druivensapjes om de scherpe randjes ervan af te halen. Met dit jaar als thema ‘Een reis rond de wereld’, werden we verrast met gerechten uit de hele wereld en met een spel gedurende het diner werd ook de culturele kennis aardig op de proef gesteld. De volgende ochtend is de inluiding van het nieuwe decennium compleet gemaakt met een heuse nieuwjaarsduik.

Kerstdiner 20-12-2019 Een mooi eerste half jaar wordt ieder jaar afgesloten met een uitgebreid kerstdiner, waar maar liefst 12 gangen worden uitgeserveerd. 3 top-chefs hebben maanden lang hun best gedaan om een avond neer te zetten waarbij gerechten worden uitgeserveerd die nergens anders vertoont zijn, met dit jaar als thema: sauzen. Bij elk gerecht zit ook een andere fles wijn, wat ervoor zorgt dat mensen meestal niet meer weten wat de laatste twee gerechten zijn. Maar gelukkig staat het altijd nog op camera en kunnen we de dag erna terugkijken naar een zalig kerstdiner.

IJsvrij 07-12-2019 Het fanatisme in ons wordt jaarlijks wakker gekust door verscheidene sportevenementen en zo is Ijsvrij daar ook zeker een van. Uitgerust met een vurig verlangen naar succes betreden we het ijs op zoek naar de overwinning. Dit gaat niet altijd zonder slag of stoot, maar, aangemoedigd door onze kompanen aan de zijlijn, gaan we tot het gaatje. Als alle inspanningen op het ijs zijn verricht is het tijd voor de nodige ontlading en bewijzen we op de dansvloer wederom ons fanatisme.

SSRE Gala 23-11-2019 De elegantie spat er vanaf, wanneer wij, als Het Dispuut Pegasus, staan te shinen in een rokkostuum met een passende date op het gala. Eens per jaar vindt die van SSRE plaats, dit jaar in Kasteel Aldendriel. Na aanvang met een glaasje cava, konden we al gauw aansluiten in de dinerzaal. Hier werden drie gangen geserveerd, gecombineerd met een onbeperktheid aan wijn. Een tijdje later begon men toch wat onrustig te worden en dus werd het tijd voor de openingsact. Deze act stond in vuur en vlam, wat erg gevaarlijk was met meer dan honderd dronken studenten. Gelukkig leefden iedereen nog, waarna het feest kon worden vervolgd op de dansvloer. Dat de borrels onbeperkt waren was niemand ontglipt. Er werd volledig van genoten, wat de tijd voor vele erg snel deed gaan. Helaas kwam er ook aan dit mooie feestje een einde en moesten we de bus terugpakken naar het veilige Eindhoven.

11/11 11-11-2019 Deze feestelijke carnavals dag viel dit jaar toevallig samen met onze dispuutsavond, en dit moest dan natuurlijk ook met elkaar gevierd worden. De dames van O.D.D. Missdaad hadden ons uitgenodigd om 11/11 eens te vieren in het uiterlijke zuiden van het land en hierop zeiden we maar al te graag ja. Met de burgerrups vertrokken weer naar het beloofde Limboland, waar de dames ons ontvingen. Allemaal verkleed hebben we ons kostelijk vermaakt onder het genot van menig gersten natjes en ook velen foute hitjes hebben de revue gepasseerd. Al met al weer een geslaagde integratie.

Walking Dinner 17-10-2019 Niks is zo leuk als jezelf volstoppen met eten in het bijzijn van het prachtige dispuut Lalyta. Dit doen we dan ook jaarlijks in de vorm van een Walking Dinner. Hierbij gaan we langs verscheidene dispuutshuizen met in ieder huis weer een nieuwe versnapering en een nieuwe ambiance. Bij dit dinnertje stond het thema “mario kart” centraal. De meiden waren verkleed als speelgoedauto’s en de mannen als magic mushrooms, en zo voelde we ons ook. Naarmate de eindbestemming werd behaald, viel het men op dat de pitstops tussendoor toch wel erg hard inkickte. Waar men eerst was opgedeeld in verschillend teams, was er nu een mengsel van gezelligheid en euforie te zien. Deze ‘good vibes’ werden voortgezet op de vestdijk, waarmee de integratie geslaagd was.

Mobile Gourmetten 07-10-2019 Ook binnen de vereniging proberen we de onderlinge banden tussen disputen sterk te houden. Elk jaar gaan we daarom samen met de dames van Mobile lekker oudhollands gourmetten. Traditiegetrouw begon de avond met doorgeslagen stoppen, omdat alle gourmetten op dezelfde stroomgroep werden aangesloten. Een diner bij kaarslicht klinkt erg aantrekkelijk, maar vlees bakken op een koude plaat dan weer niet. Na wat plattegronden doorgespit te hebben om uit te zoeken welk stopcontact bij welke stroomgroep hoort, en met wat extra haspels en verlengkabels een labyrint van draden te hebben gemaakt, kon het smikkelen beginnen. De wijn ging er soepeltjes doorheen, de woorden daardoor iets minder, en dit verbroederende vreetfestijn werd natuurlijk afgesloten in de kroeg.